Achtergrond

Training krijgt vaak niet de aandacht die het verdient

Na het vrijgeven van de telecommarkt in Europa is AT&T (de amerikaanse nationale telefoonmaatschappij) één van de eerste die als concurrent van KPN in Nederland haar producten en diensten gaat aanbieden. In 1995 verzoekt AT&T Multimedia Products Group  Impliciet hun trainingsafdeling in nederland vorm en inhoud te geven.

Eén van de meest verkochte producten door AT&T BCS (Business Communication Systems) in Europa word het Definity® platform, een digitaal telefoonsysteem voor bedrijven.

Dat betekende niet alleen instructies voor een nieuwe bedrijfs-telefooncentrale maar het implementeren en trainen van een nieuwe ‘filosofie’ op telefoniegebied, anders dan tot dan toe toegepast door de nationale reguliere telefonieleverancier.

Iedere medewerker heeft een eigen verantwoordelijkheid voor de totale bedrijfsbereikbaarheid

Helaas krijgt training vaak niet de aandacht die het verdient, noch in het offertestadium, noch tijdens of na de uitrol van een project. Toch kan een goede training of instructie de tevredenheid van gebruikers van het nieuwe telefoniesysteem aanzienlijk vergroten. Het is immers in ieders belang dat alle gebruikers met een tevreden gevoel alle faciliteiten van het product zullen benutten en de bevestiging te hebben dat er een juiste aanschaf is gedaan; één die volledig voldoet aan de wensen van de organisatie.

 

Inmiddels is AT&T BCS, via Lucent Technologies, AVAYA geworden. Het digitale Definity® platform heeft plaatsgemaakt voor IP-telefonie met AVAYA Communication Manager® en AURA® en voor het kleinere marktsegment de IP Office systemen.

Toch is de doelstelling hetzelfde gebleven: het overdragen en toepassen van een filosofie:  iedere medewerker heeft een eigen verantwoordelijkheid voor de bereikbaarheid van zijn of haar organisatie. Deze ‘filosofie’ is tot op de dag van vandaag actueel en wordt door Impliciet naast een efficiënte en persoonlijke benadering door alle trainingen en instructies heen ‘geweven’.

Driehoekje_los